Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Sveže povrće na drvenom stolu

Saveti za odabir svežeg povrća

Uz ove savete ćete uvek odabrati savršeno sveže povrće.

Špargla

Potražite ravne, svetlozelene stabljike sa čvrstim vrhovima. Proverite da stabljike nisu tvrde i drvenaste.

Avokado

Avokado je zreo za upotrebu kada je kora tamna i blago se ulubi kada lagano pritisnete prstom.

Cvekla

Birajte cveklu koja je čvrsta, pričvršćena za crvene stabljike i sveže zelene vrhove. Mekana cvekla bez stabljike je obično starija, pa je treba iskoristiti što pre.

Brokoli

Glavice treba da budu čvrsto spojene i tamnozelene - izbegavajte debele stabljike.

Šargarepa

Potražite čvrste šargarepe sa relativno glatkom korom. Nemojte kupovati deblje šargarepe, jer su često žilave. Bolje je kupovati šargarepe u rinfuzu, jer upakovane zadržavaju vlagu i brže se kvare.

Krastavac

Krastavac treba da bude čvrst, tamnozelene boje, bez mrlja i oštećenja.

Celer

Celer treba da bude čvrst, svetlozelene boje, bez mrlja i oštećenja.

Plavi patlidžan

Plavi patlidžan treba da ima glatku koru, bez mekanih delova i mrlja.

Beli luk

Birajte čvrste glavice sa celim omotačima. Izbegavajte one koji imaju zelene izdanke i potamnele delove.

Praziluk

Birajte praziluk koji ima tamnozelene listove i bele stabljike. Ako listovi koji imaju žute i smeđe mrlje, praziluk je verovatno prezreo.

Pečurke

Birajte pečurke bez oštećenja. Ako je površina smežurana, pečurke nisu sveže.

Krompir

Birajte čvrst krompir bez oštećenja.

Luk

Birajte čvrste glavice koje su u potpunosti pokrivene omotačem, koje nisu proklijale ili gnjecave.

Crvena paprika

Birajte crvene paprike koje su čvrste i glatke, bez mekanih delova i mrlja.

Spanać

Birajte spanać jarko zelene boje bez žutih mrlja, čiji listovi se nisu uljigavili ili uveli.

Batat

Birajte batat koji nema pukotine ili mekane delove.

Tikvica

Birajte tikvice koje su čvrste i tamnozelene. Ako su meke i naborane, to znači da su bajate.

 
Porodica u dvorištu na zabavi

Kako da budete dobri domaćini

Obedovanje sa voljenima je jedna od najlepših stvari u životu, pa, ako želite da se zabavite podjednako kao i vaši gosti, pročitajte naše savete...
Pročitajte više
  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja